RAUMSKAYA (Rusija)

“Glasba tega trenutka. Neskončno iskanje zvoka prihodnosti. UK bass, garage, jungle, IDM, ambientala – vse v enem. Koščki vokala, ki ti v glavi obtičijo kot pop pesem. Groove, lomljeni ritmi, future.” RESIDENT ADVISOR

 

*Hyperboloid Night

 

Zadnji dve leti se je moskovski producent osredotočal na integracijo filmskih glasbenih spremljav v klubsko glasbo. Želel si je namreč ustvariti glasbo, ki bi vsebovala več čustev. V sodelovanju s teatrom je ustvaril dve spremljavi za predstavi sodobnega baleta, v katerih raznovrstne žanre združuje v futuristične zvočne krajine. Gleb Voev je sicer soustanovitelj geto skupnosti Beryoza, ki zastopa bass sceno Sankt Peterburga. Poleti je nov material ustvarjal na Kubi pod mentorstvom Gillesa Petersona.

*Hyperboloid Night

 Trije ruski “geeki”, Dmitry Garin (Acid Mafia), Alexey Devyanin (Pixelord) in Sergey Saburov (Saburov/SΛB), so se konec devetdesetih let prejšnjega stoletja spoznali na spletu in nekaj let pozneje ustanovili založbo, ki je postala skupnost. Danes je Hyperboloid sinonim za “internet bass tunes” – zvočno paleto temačnega trapa, podivjanega jukea, barvitih synthov, ki se zvijajo med IDM beati, in klubskih mutacij, ki si drznejo do roba in dlje. Skupnost predvsem ruskih producentov organizira koncerte po vsem svetu, njihove izide redno spremljajo svetovno prepoznani mediji, z domačimi dogodki pa širijo obzorja lokalnega občinstva. Leta 2015 so prejeli rusko nagrado Jägermeister Indie Award za najboljšo založbo. Ta se neustavljivo bliža stotemu izidu.

 

Na Hyperboloid Night bodo nastopili A.Fruit, Bad Zu, Raumskaya, Saburov in Summer of Haze.

 

https://hyperboloid.ru/

http://loose-lips.co.uk/blog/zuzus-label-of-the-month-hyperboloid-records-moscow

      

Category
glasba