FundaMENT Serial #6: Francis de Souza (Earth Beat Amsterdam)

Majski fundaMENT Serial poteka v sodelovanju z mednarodnim festivalom Druga Godba!

 

Facebook event

 

V goste prihaja Francis de Souza, ki na področju glasbenega posla deluje že 25 let. Kot agent deluje v glasbeni agenciji Earth Beat Amsterdam, ki zastopa številne glasbenike s polja glasb sveta.

 

Francis de Souza je glasbeni profesionalec, ki živi na Nizozemskem. Deluje v programskih ekipah festivala Houtfestival iz Haarlema ter glasbenega prizorišča De X iz Leidna, prvenstveno pa je aktiven kot glasbeni agent agencije Earth Beat iz Amsterdama. Med varovanci agencije najdemo Femija Kutija, Orlanda Juliusa ter zasedbi Tamikrest in Jambinai.

 

S Francisem se bo pogovarjal Rok Košir, beseda pa bo tekla predvsem o delovanju glasbene agencije. Kakšni sta zgodba in filozofija Earth Beata? Na kakšen način izbirajo svoje varovance in kaj jim lahko nudijo? Kakšne so sploh zakonitosti znotraj glasbenega polja, ki se imenuje glasbe sveta (world music)? Je to polje bolj ali manj dostopno kot druga glasbena polja? Je lahko mednarodna world music scena, ki predstavlja lokalne glasbene specifike, dobra odskočna deska za širši mednarodni glasbeni trg?

 

Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna, potrebno se je le predhodno prijaviti:
https://tinyurl.com/fundaMENT6