FundaMENT Serial #4: Miran Rusjan (Moonlee Records)

Sreda, 28. 3. 2018, 18:00 @ SIGIC, Trg francoske revolucije 6

 

Facebook dogodek

 

Miran Rusjan ali po domače Mirkič se je kot kitarist benda, ki je iskal založbo, znašel v vlogi založnika. 14 let pozneje je založba Moonlee prepoznana in prisotna po celi regiji in širše. Velja za dom glasnih kitar, še glasnejših bobnov in najglasnejših sporočil. Seveda si glasbeno drzne raziskovati, do danes je naštela že 45 izidov bendov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije. Med njimi Repetitor, Bernays Propaganda, Nikki Louder, Debeli Precjednik, Borghesia, Psycho-Path, Žen, Seine in drugi.

Kot založnik, ki je iskal odjemalce izdanih albumov, se je Mirkič nato znašel v vlogi glasbenega agenta in koncertnega promotorja. Glasbenim zasedbam, ki jih zastopa, dogovarja posamične koncerte, festivalske nastope ter organizira evropske turneje. Intenzivno sodeluje s kolegi iz tujine ter skrbno sestavlja mozaik, ki Moonleejevim izvajalcem širi koncertne možnosti in pospešuje prodajo plošč.

 

Na tokratnem fundaMENTu se osredotočamo na založniško in koncertno delovanje založbe Moonlee in sprašujemo: Kdaj in kako začne založba nastopati mednarodno? Kakšni so kanali fizične in digitalne distribucije? Kakšni načini promocije? Kako založba izbira avtorje in kako z njimi sodeluje? Kako se lotiti mednarodne turneje? Kako dobiti koncerte na tujem, kako jih promovirati in na kaj paziti na poti?

 

Srečanje z Miranom Rusjanom bo potekalo na način moderiranega pogovora. Moderator bo Andraž Kajzer (MENT Ljubljana). Pogovor bo potekal v slovenskem jeziku.

 

Udeležba na fundaMENTu je brezplačna, potrebno se je le prijaviti TUKAJ.