Prijave za program izmenjave glasbenih izvajalcev INES#talent 2019 so odprte. Mreži INES so se pridružili še štirje showcase festivali.

na fotografiji: Mother’s Cake (INES#talent) na MENTu 2018, foto: Nejc Ketiš

 

Odprte so prijave za INES#talent, program, ki novim glasbenikom omogoča nastop na vplivnih showcase festivalih po Evropi. Program je del mreže Innovation Network of European Showcases (INES), ki spodbuja mednarodno izmenjavo glasbenih izvajalcev in profesionalcev v glasbeni industriji. Za širitev programa INES#talent v več evropskih držav so se kot pridruženi člani v INES vključili štirje showcase festivali iz Italije, Madžarske, Nemčije in Češke.

 

  • INES#talent se 1. junija odpre za prijave izvajalcev iz 12 držav
  • izvajalcem INES#talent je na voljo več kot 100 nastopov na showcase festivalih v letu 2019
  • v mrežo INES so se kot pridruženi člani vključili Linecheck (Italija), Budapest Showcase Hub (Madžarska), c/o pop (Nemčija) in Nouvelle Prague (Češka)

 

Na teh showcase festivalih, ki združujejo nastope za javnost s konferencami in sejmišči glasbene industrije, so se začele številne glasbene kariere. INES#talent je nov evropski program izmenjave, ki pomaga izvajalcem priti do nastopa na showcase festivalih. Lansiran je bil leta 2018 z osmimi festivali po Evropi. Zdaj se širi z vključitvijo štirih novih festivalov (Linecheck, Budapest Showcase Hub, % pop in Nouvelle Prague).

 

Posledično bodo imeli izvajalci, ki se prijavijo na INES#talent, več priložnosti za nastope. INES#talent obsega zasedbe in solo izvajalce, ki jih festivali predlagajo kot najboljše nove talente iz njihove države. Program predstavlja edinstveno priložnost za preboj in lansiranje mednarodne kariere izvajalcev. Za izvajalce izbora INES#talent je ekskluzivno na voljo okoli 100 mest za nastope, za katera bodo sodelujoči festivali nominirali 100 izvajalcev.

 

Od 1. junija do 31. julija se bodo lahko bendi na ines-festivals.eu/talents prijavili za vključitev v program INES#talent v letu 2019.

 

Najpomembnejše pa je, da bodo izbrani izvajalci zaradi posebne poslovno-orientirane narave showcase festivalov nastopili pred glasbenimi profesionalci v drugih državah. S tem se povečajo njihove možnosti za nastope na festivalih in turneje po Evropi v prihodnosti.

 

Letošnji izbor INES#talent že uživa sadove programa. Leta 2018 so partnerski festivali INES za INES#talent nominirali 104 izvajalce. Do sedaj je za festivalsko sezono 2018 potrjenih že 60 #talent izvajalcev. Med najvidnejšimi so zasedbe Molly (Avstrija), ki je že nastopila na treh od štirih festivalov, in The Magnettes (Švedska), Futurski (Slovenija) ter Mother’s Cake (Avstrija) s po dvema nastopoma vsaka.

 

Berlinska indie zasedba HYMMJ je bila prek programa INES#talent izbrana za nastop na Enea Spring Break na Poljskem, in o izkušnji pravi: “Vse je bilo perfektno organizirano in občinstvo je bilo navdušeno! Po nastopu so k nam pristopile radijske postaje, agencije za booking in festivali – ne bi si mogli želeti boljšega prvega koncerta na Poljskem! Hvala mreži INES, da je to omogočila.”

 

Pogoj za prijavo je, da izvajalec izvira iz vsaj ene od 12 držav, v katerih potekajo festivali mreže INES.

 

Te so:

 

Avstrija (Waves Vienna),

Češka (Nouvelle Prague),

Italija (Linecheck),

Luksemburg (Sonic Visions),

Madžarska (Budapest Showcase Hub),

Nemčija (% pop),

Poljska (Enes Spring Break),

Portugalska (Westway LAB),

Slovenija (MENT Ljubljana),

Španija (Monkey Week),

Švedska (Live at Heart) in

Velika Britanija (Liverpool Sound City).

 

INES je evropska mreža showcase festivalov pod vodstvom platforme gigmit za odkrivanje in buking glasbenih izvajalcev. Podprta je s strani programa Evropske unije USTVARJALNA EVROPA.