Ana-Marija Cupin (Repetitor, RS)

Ana-Marija Cupin (Repetitor, RS)

Ana-Marija je basistka in ustanovna članica beograjskega benda Repetitor. Sicer je grafična oblikovalka, slikarka in mojstrica joge, pa tudi soustanoviteljica beograjskega alternativnega umetniškega prostora Kvaka 22.
Brigita Gračner (Radio Študent, SI)

Brigita Gračner (Radio Študent, SI)

Brigita je članica glasbene redakcije Radia Študent, kjer piše recenzije, pripravlja glasbene opreme in intervjuje ter vodi oddajo 100 decibelov o slovenski glasbeni sceni. Poleg tega je vokalistka in klaviaturistka zasedb Ovum, Uho za Oko ter Akami, s katero je leta 2017 pri Založbi Radia Študent izdala prvenec “Sunburnt”. Do leta 2013 je bila aktivna članica programskega odbora izobraževalne platforme Delavsko-punkerska univerza in v sklopu tega koordinatorka filmskega krožka, ki je potekal v Slovenski kinoteki. Bila je tudi organizatorka Festivala filma in kulture Šentriff.
Eva Matjaž (Poligon, SI)

Eva Matjaž (Poligon, SI)

Eva je soustanoviteljica in ravnateljica prvega slovenskega kreativnega centra Poligon. Kot psihologinja in socialna delavka v različnih vlogah že več kot 15 let deluje na področju kulturnih in kreativnih industrij. Raziskuje in v praksi preizkuša različna nova ekonomska ter družbena orodja za podporo različnim (ustvarjalnim) skupnostim. Skupaj s sodelavci je pionirka na področju sodela in množičnega financiranja v Sloveniji ter soustanoviteljica Knjižnice REČI.
Fabien Miclet (neodvisni svetovalec za evropske zadeve, FR)

Fabien Miclet (neodvisni svetovalec za evropske zadeve, FR)

Fabien je francosko-irski specialist za evropsko financiranje, glasbeno politiko in vodenje projektov. Do konca leta 2017 je vodil koordinacijo projekta Liveurope, prve s strani EU podprte platforme, ki združuje nekaj najboljših koncertnih prizorišč po Evropi, vključno s Kinom Šiška. Trenutno je neodvisni svetovalec v Lizboni, Bruslju in Parizu. Med drugim sodeluje tudi z Evropsko komisijo in Evropskim parlamentom pri različnih pobudah, vključno z nedavno ustanovljenim procesom Music Moves Europe.
Helen Sildna (Tallinn Music Week, Musiccase, EE)

Helen Sildna (Tallinn Music Week, Musiccase, EE)

Helen je ena najbolj prepoznavnih estonskih kulturnih podjetnic, ukvarja pa se z organizacijo in produkcijo koncertov, festivalov ter družbenih kampanj. Pomagala je razviti izvozno in trženjsko strategijo estonskega kreativnega sektorja, kot vidna članica baltiško-nordijske kreativne skupnosti pa odkrito zagovarja enakopravnost, raznolikost ter mednarodno povezovanje. Je ustanoviteljica in lastnica festivala Tallinn Music Week, ki se je kot konferenca o glasbeni industriji in showcase festival začel leta 2009, sčasoma pa koncept razširil v vseobsegajoč mestni dogodek. Helen je tudi članica uprave Music Estonia. Leta 2014 je prejela nagrado Tampere Music Award za izredne dosežke v glasbenem poslu, leta 2015 jo je estonsko ministrstvo za kulturo nominiralo za državljanko leta, leta 2016 pa ji je estonski predsednik za njen doprinos k estonskemu glasbenemu življenju in civilni družbi podelil red bele zvezde 4. razreda.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Ingrid Kohtla (Tallinn Music Week, EE)

Ingrid Kohtla (Tallinn Music Week, EE)

Ingrid je vodja komunikacij in kuratorka programa mednarodnega showcase festivala urbane kulture in talentov Tallinn Music Week. Poleg tega je direktorica in producentka glasbenega ter avdiovizualnega kulturnega programa estonske državne televizije in izkušena organizatorka dogodkov. Bila je glavna urednica pop kulturne revije Wasp & Caterpillar, pisala je glasbene recenzije za številne estonske in mednarodne medije ter na estonski umetniški akademiji predavala o subkulturah in glasbeni kritiki, pri čemer se je osredotočala na stanje post-subkulturnega področja v današnji meta-modernistični dobi.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Jörg Heidemann (VUT, DE)

Jörg Heidemann (VUT, DE)

Jörg je direktor VUT e.V., združenja okoli 1300 neodvisnih nemških glasbenih podjetij. Je nekdanji solastnik in direktor distribucijskega podjetja MDM – Mutualism, Distribution & More, nekdanji direktor neposrednega izvoza pri Universal Music Nemčija in nekdanji vodja izvoza pri enem od največjih nemških neodvisnih distributerjev EFA Medien GmbH proti koncu devetdesetih let prejšnjega stoletja. Preden je diplomiral iz psihologije na Univerzi v Trierju, je že delal v par prodajalnah plošč, da si je plačal študij. Je tudi član upravnega odbora Zveze za popularno glasbo v Nemčiji in član odbora za lestvice in trženje pri nemškem IFPI.
Koen ter Heegde (Yugofuturism, Subroutine Records, NL)

Koen ter Heegde (Yugofuturism, Subroutine Records, NL)

Koen je neodvisni organizator, agent in vodja založbe. Soustanovil je založbo Subroutine, ki je od leta 2005 izdala glasbo na ducate izvajalcev. Vodi booking platformo Yugofuturism, ki izvajalce iz Jugovzhodne Evrope (npr. Repetitor (RS)) predstavi na Nizozemskem in obratno (npr. The Homesick (NL)). Na neodvisnih scenah je v različnih vlogah dejaven že dve desetletji, na Nizozemskem in v tamkajšnji regiji pa je razvil obširno mrežo stikov. Dela v rotterdamskem kulturnem centru Roodkapje. Lani je organiziral 24-urni festival Van Onderen s poudarkom na nizozemskem podtalju.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Marko Godnjavec – Jizah (Nika / Beton, SI)

Marko Godnjavec – Jizah (Nika / Beton, SI)

Jizah DaFunk – rojen s skoraj neizgovorljivim imenom Marko Godnjavec,je glasbeni fanatik. Odkar pomni, ga je navdihovala alternativna, hiphop, elektronska, punk in jazz glasba. Z versko gorečnostjo je obiskoval koncerte, poslušal glasbo cele dneve, ter bil neutruden žurer, ki je sanjaril, da bo delal v glasbeni trgovini. Kot najstnik je potoval okrog sveta, da bi se srečal z različnimi glasbenimi stili in zvrstmi, začel pa je tudi delati v trgovini s ploščami, kar je bil njegov prvi korak do vsega, kar danes počne. Zadnjih 15 let deluje kot organizator alternativnih koncertov/ partijev, neodvisni glasbeni novinar in radijska osebnost, ki je sicer redno zaposlen kot piarovec za Nika Records, slovenskega zastopnika Warner. Poleg tega pa je tudi lastnik in A&R svoje male založbe Beton Records.
Markus Linde (Thag’s Agent, DE)

Markus Linde (Thag’s Agent, DE)

Markus svojo znamko Thag’s Agent uspešno vodi že 13 let, zaradi česar velja za veterana med neodvisnimi nemškimi agencijami za sync. Tekom dolge profesionalne kariere v založništvu (trženje in novačenje izvajalcev za CBS, BMG, Sony Music), izdajateljstvu (izvršni direktor pri Freibank Music Publishing) in menedžmentu izvajalcev si je nabral kopico izkušenj ter znanja, iz katerih črpa, tako kot tudi iz ljubezni do glasbe. Za sabo ima dolg in uspešen seznam uvrščanja glasbe v nacionalne in mednarodne oglaševalske kampanje ter filme, poleg tega pa se ukvarja tudi s preiskovanjem in pridobivanjem glasbenih pravic. Navdih in gradivo za raziskovalno delo najde v širokem naboru virov, vključno s katalogi založb, od največjih do najmanjših neodvisnih.
Mateja Demšič (Mestna občina Ljubljana, SI)

Mateja Demšič (Mestna občina Ljubljana, SI)

Mateja je magistra historične antropologije, zgodovinarka, ki od leta 2013 vodi Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana. V preteklosti se je ukvarjala z mladinskim delom in ustanovila mrežo mladinskih centrov v Ljubljani, od katerih je eden posvečen prav mladim in njihovemu glasbenemu ustvarjanju. Pri svojem delu se ukvarja z oblikovanjem kulturnih politik, ki naj jih ne bi omejevale lokalnost ali državne meje. Sodeluje v mreži Unescovih ustvarjalnih mest, in sicer na področju literature.
Monika Marušić (The Garden Croatia, LAA, HR)

Monika Marušić (The Garden Croatia, LAA, HR)

Monika je že v mladih letih ugotovila, da želi delati na radiu in v glasbi, njena sanjska kariera pa se je začela z delom za tako neodvisne kot komercialne medije. Sčasoma se je to razvilo v delo v glasbenem PR-ju, kjer je vedno sledila vodilu, da če je nekaj odlično, morajo to poznati vsi. Trenutno je vodja komunikacij pri znamenitem hrvaškem klubu The Garden, ki prireja festivale, kot so Love International, Soundwave in Defected Croatia, ter pri mikropivovarni in prizorišču The Garden Brewery. Sodeluje tudi z agencijo LAA in festivali, kot so Outlook, Dimensions ter Sea Star. Še vedno dela tudi za različne medije, saj ceni priložnost intervjuvanja kopice svojih najljubših izvajalcev in udeležbe na izvrstnih konferencah, pa tudi predvajanja hudih komadov v svoji radijski oddaji, zdaj že skoraj desetletje.
Natalia Talayero (Beloud, ES)

Natalia Talayero (Beloud, ES)

Natalia je sopredsednica zveze Music Managers Forum Spain in ustanoviteljica inovativnega podjetja Beloud, ki nudi storitve izvajalcem, založbam in organizatorjem. Je menedžerka izvajalcev, kot sta Eldorado in Ana Alcaide, organizirala pa je tudi evropske turneje vzhajajočih mednarodnih bendov.
Nur Al Habash (Italia Music Export, IT)

Nur Al Habash (Italia Music Export, IT)

Po začetni karieri v diplomaciji in mednarodnih organizacijah, kjer se je v prostem času posvečala glasbenim festivalom in webzinom, je bila Nur Al Habash od 2014 do 2017 odgovorna urednica Rockit.it. Rockit je glavni spletni vir italijanske glasbe, največja zbirka izvajalcev in spletna skupnost v Italiji, ki obsega uredniške vsebine, pretok glasbe ter druge glasbene storitve. Leta 2017 je skupaj z italijanskim združenjem SIAE za kolektivno upravljanje avtorskih pravic ustanovila Italia Music Export, prvo pisarno za glasbeni izvoz v državi.
Sandra Vabarna (Trad.Attack!, EE)

Sandra Vabarna (Trad.Attack!, EE)

Sandra je menedžerka in članica estonske zasedbe Trad.Attack!. Ljudska glasba jo spremlja že celo življenje, na različna pihala je začela igrati pri sedmih letih. Diplomirala je iz interpretacije in poučevanja na Kulturni akademiji Viljandi Univerze v Tartuju ter na Kraljevski akademiji v Stockholmu. Leta 2015 je v Talinu magistrirala iz estonskih dud. Vedno jo je zelo zanimala glasbena industrija in vedno je bila menedžerka svojih bendov. Od leta 2014 se največ posveča zasedbi Trad.Attack! in kako z njo iti onkraj mej glasbenega posla ter žanrov. V le štirih letih je skupina Trad.Attack! zaslovela v Estoniji, igrala pa v 31 različnih državah. Leta 2017 so Sandro na podelitvi Estonian Music Industry Awards razglasili za menedžerko leta.
Sasha Yerchenko (Atlas Weekend Festival, UA)

Sasha Yerchenko (Atlas Weekend Festival, UA)

Sasha je programska vodja festivala Atlas Weekend in soustanoviteljica agencije Atlas Booking. Na začetku tisočletja je kot vodja projektov, vodja PR in bookerka delala pri vodilnih agencijah za organizacijo dogodkov v Rusiji in Ukrajini (T.C.I., Spika Concerts, PMK Event Agency itd.). Od 2009 do 2014 je delala kot radijska voditeljica in urednica novic. Leta 2009 se je pridružila ekipi festivala Koktebel Jazz kot koordinatorka in pozneje kot umetniška vodja festivala (2012–2016). Leta 2015 je postala bookerka danskega benda Blue Foundation za Vzhodno Evropo in začela sodelovati z Red Snapper (VB) ter The Hardkiss (Ukrajina). Po osmih letih se je odločila zapustiti festival Koktebel Jazz in nadaljevati z Atlas Weekend (pridružila se mu je leta 2015), ki je postal največji mednarodni festival v Ukrajini.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Steffen Holly (Fraunhofer Institute for Digital Media Technologies, DE)

Steffen Holly (Fraunhofer Institute for Digital Media Technologies, DE)

Steffen je bil elektrotehnik, preden je začel študirati glasbo. Po glasbeni karieri je delal pri založbi, nato pa kot nadzornik glasbenih in sync pravic. Zatem je leta 2000 postal direktor avdio proizvodov in licenciranja tehnologije pri MAGIX AG. Ko je podružnica MAGIX M2Any (danes mufin GmbH) odkupila Fraunhofer AudioID, je vodil razvoj hibridnih priporočil. Leta 2009 je postal direktor za tehnološki razvoj pri AUPEO! Personal Radio, zadolžen za razvoj proizvoda in licenciranje vsebin. Od januarja 2013 vodi poslovno enoto Menedžment & dostava medijev pri IDMT Fraunhofer.
Tanja Kos (A1 Slovenija, SI)

Tanja Kos (A1 Slovenija, SI)

Tanja je strokovnjakinja za tržno komuniciranje pri elekomunikacijskem podjetju A1 Slovenija, odgovorna za dogodke, posebne projekte blagovne znamke in sponzorstva. Večina projektov, v katere je vpletena, je družbeno odgovornih, npr. medgeneracijsko sodelovanje (Lahkonocnice.si), ozaveščanje glede težav mladostnikov, kot sta nasilje in brezposelnost (Žur z razlogom), privabljanje ustvarjalnih skupnosti v projekte A1 (Orto Longboards, TapeArt, Dance, Bikes …) ter podpiranje mladih slovenskih izvajalcev z vključitvijo njihove glasbe v reklame A1 v preteklih nekaj letih.
Anita Richelli (Paper And Iron Booking, DE)

Anita Richelli (Paper And Iron Booking, DE)

Anita je booking agentka pri berlinski agenciji Paper and Iron Booking Co., ki je bila ustanovljena leta 2005, skrbi pa za evropske in britanske nastope izvajalcev, kot so Angel Olsen, Ryley Walker, Jenny Hval in drugi. Anita tudi organizira koncerte v Berlinu. Prihaja iz Italije, kjer je v srednji šoli začela z organizacijo koncertov na svojem DIY prizorišču Casetta Lou Fai. Pozneje je postala članica veronske kulturne zveze Interzona, kjer je delala kot prostovoljka in didžejka ter bila odgovorna za program in komuniciranje. Leta 2012 je nekaj časa preživela v beograjskem kulturnem centru Rex. Rada piše, potuje in se uči novih jezikov.
András Bodrogi (New Media Expert, HU)

András Bodrogi (New Media Expert, HU)

András je kot direktor novih poslov in trženja delal na več področjih madžarske glasbene industrije (EMI Hungary, Music Export Hungary, WM Music Distribution …), pridobil izkušnje v digitalni glasbi, novih medijih in spletni komunikaciji ter pomagal založbam in izvajalcem v tej zahtevni dobi ustvarjanja glasbenih vsebin in kazalcev uspešnosti. Trenutno je strokovni trener pri Google Ground Budapest, kjer lokalnim in regionalnim YouTube partnerjem, kreativnim agencijam, izvajalcem, blagovnim znamkam in ustvarjalcem vsebin pomaga doseči njihove cilje glede avdiovizualnih vsebin na Youtubeu.
Daniela Grečnerová (Tootoot.FM, House of Ukulele, SK)

Daniela Grečnerová (Tootoot.FM, House of Ukulele, SK)

Daniela v glasbeni in medijski industriji dela že zadnjih 13 let in je soustanoviteljica platforme za vstopnice in analitiko Tootoot.FM – zmagovalke v digitalni kategoriji nagrad Startupawards.SK. Pri Tootoot je zadolžena za trženje in odnose z javnostmi, lansirala pa je tudi nov produkt Tootoot Data za čim boljšo rabo podatkov o občinstvu. Tootoot je predstavila na Midem in Eurosonicu, leta 2016 pa je tudi vodila posvet o partnerski agendi v Londonu. Avgusta 2017 je soustanovila agencijo House of Ukulele za kreativni PR in digitalno trženje. Pred tem je bila tudi izvršna direktorica oddelka za glasbo pri Funradio in vodja odnosov z javnostmi ter trženja in tiskovna predstavnica pri Zoznam.sk.
Didier Gosset (IMPALA, BE)

Didier Gosset (IMPALA, BE)

Didier je direktor komunikacij in članstva pri evropskem združenju neodvisnih založb IMPALA s sedežem v Bruslju. Poslanstvo IMPALA je rast neodvisnega glasbenega sektorja, povrniti več vrednosti izvajalcem, spodbujati kulturno raznolikost in podjetništvo, izboljšati dostop do političnih organov in modernizirati poglede na glasbeni sektor. Kot velik glasbeni navdušenec Didier tudi vodi založbo Black Basset Records, ki je nastala iz želje v ospredje postaviti estetike, ki niso deležne medijske pozornosti. Poleg tega piše za revijo The Word, pred kratkim pa je lansiral novo radijsko oddajo v Belgiji.
Elise Phamgia (Liveurope, FR)

Elise Phamgia (Liveurope, FR)

Elise, ki je magistrirala iz Evropskih zadev, strokovne izkušnje iz mednarodnih in evropskih kulturnih sodelovalnih projektov nabira v Parizu, Lyonu in Montrealu. Trenutno je koordinatorka projekta Liveurope, prve s strani EU podprte platforme, ki združuje 14 znamenitih koncertnih prizorišč v Evropi, vključno s Kinom Šiška. Leta 2014 lansiran projekt je bil leta 2017 obnovljen za štiri dodatna leta.
Gabrielė Tamutytė (Tilto namai, LT)

Gabrielė Tamutytė (Tilto namai, LT)

Gabrielė je mlada glasbena menedžerka iz Vilne. Pred par leti je ustanovila neodvisno agencijo Tilto namai za glasbeni menedžment in booking, ki zastopa lokalne alternativne izvajalce na turnejah po Litvi, vključno s Sheep Got Waxed. Na skupni turneji z Garbanotas Bosistas je ta bend nastopal po Evropi in na Kitajskem ter obiskal dobršno mero showcase festivalov. Z dobrim nosom za mlade alternativne “skrite dragulje” je Gabrielė že marsikateremu novincu pomagala najti mesto na odru.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Helen Smith (IMPALA, BE)

Helen Smith (IMPALA, BE)

Helen je predsednica uprave združenja IMPALA. Prihaja s Škotske, živi pa v Bruslju. V upravi vodi ključne strategije združenja na politični, komercialni in promocijski ravni ter tako z izkoriščanjem kolektivne moči pomaga postaviti na tisoče neodvisnih podjetij in izvajalcev na zemljevid Evrope. Poleg tega je razvila program IMPALA Awards, Digitalni akcijski načrt združenja, Akcijski načrt za glasbo in Akcijski načrt za finance. Je članica uprave številnih organizacij, vključno z Worldwide Independent Network (WIN).
Jernej Šavel (Dubioza kolektiv, SI)

Jernej Šavel (Dubioza kolektiv, SI)

Jernej je bil rojen leta 1976 kot otrok dveh jugo-hipijev, ki sta ga pahnila v (ne)srečno zaljubljenost do glasbe. Ko sta ga v šestem letu starosti popeljala na koncert skupine Buldožer, je bilo vsega normalnega konec. Vse od začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja je prisoten v bendih. Njegov prvi resen je bil Psycho-Path (19932008), vmes (20032008) je sodeloval z IDM producentom Kleemarjem, kmalu po razhodu skupine pa se je pridružil zagrebški zasedbi Lollobrigida (20082013). Po kratkem premoru in skorajšnji predaji se je odzval na povabilo s strani benda Dubioza kolektiv, s katerim je zdaj vstopil v četrto leto skupnega delovanja. Je tudi socialni delavec in bivši radijski voditelj.
Lucija Ivšić (Punčke, Los Angeles Agency, HR)

Lucija Ivšić (Punčke, Los Angeles Agency, HR)

Lucija je frontwomanka, menedžerka in booking agentka hrvaške zasedbe Punčke. Zaposlena je v zagrebški agenciji Los Angeles Agency, kjer je booking agentka vseh varovancev agencije (Josipa Lisac, Brkovi, Jonathan, Lovely Quinces, Tram 11, Dječaci …) in asistentka produkcije številnih koncertov pod okriljem agencije (The Kills, Warpaint, The Cult, Duran Duran, Sigur Rós, Pet Shop Boys …). Občasno sodeluje s tujimi zasedbami, ki jim pomaga pri dogovarjanju koncertov po Balkanu. Poleg tega je dejavna tudi v produkciji festivalov s področja filma in fotografije (Motovun Film Festival, Dnevi hrvaškega filma, Organ Vida …).
Mary Anne Hobbs (Velika Britanija)

Mary Anne Hobbs (Velika Britanija)

Mary Anne, ena najbolj vplivnih oseb glasbenih medijev zadnjih desetletij, na radiih BBC 6 Music, Radio 1, Radio 3, Radio 4, GLR in Xfm hudo novo glasbo predvaja že več kot 20 let. Pred tem je delala tudi kot novinarka za NME in na televiziji. Z 18 leti je pobegnila v London in eno leto živela z bendom v avtobusu na nekem parkirišču. Nikoli se ni ozrla nazaj. Kot didžejka Mary Anne po svetu nastopa že deset let – največje občinstvo, 15.000 oseb, jo je pričakalo na barcelonskem festivalu Sonar, enem od številnih mednarodnih festivalov, na katerih je delala kot izjemno uspešna kuratorka in izvajalka. Trenutno didžeja na velikih kulturnih dogodkih, kot je otvoritev Tate Modern Extension v Londonu, in kot umetniška svetovalka ter kuratorka sodeluje s festivaloma BBC 6 Music in Manchester International. S Clintom Mansellom je sodelovala na glasbeni spremljavi z oskarjem nagrajenega filma “Črni labod” Darrena Aronofskyja, ki je bila nominirana za grammyja.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Matthieu Philibert (IMPALA, BE)

Matthieu Philibert (IMPALA, BE)

Matthieu, državljan Francije in ZDA, se je po triletnem stažu pri eBayu leta 2011 pridružil evropskemu združenju neodvisnih glasbenih založnikov IMPALA kot vodja javnih zadev. Tam je v imenu 4000 neodvisnih založnikov in državnih zvez iz cele Evrope dejavno vpleten v bruseljske razprave EU o avtorskih pravicah, financiranju kulturnih in ustvarjalnih majhnih ter srednjih podjetij, promoviranju kulturne raznolikosti in konkurenčnosti. Digitalni akcijski načrt združenja IMPALA povzema trenutne politične prioritete neodvisnih založnikov, pri čemer je poglavitni fokus tega dokumenta na potrebi po oblikovanju evropske politike za glasbeno industrijo kot celoto, osredotočene na edinstvene prednosti in raznolikost kulturnih ter ustvarjalnih sektorjev Evrope.
Mirca Lotz (We Make Waves, fwd:like waves, DE)

Mirca Lotz (We Make Waves, fwd:like waves, DE)

Mirca je bookerka in organizatorka koncertov ter dogodkov, ki živi v Münchnu, a jo pogosto najdemo drugod po svetu. Je članica neprofitne organizacije innen.aussen.raum, ki organizira koncerte na neobičajnih lokacijah, od rečnega brega do tovarne, v kateri je bil izdelan Orient Express. S svojo agencijo [fwd: like waves] za booking in organizacijo dogodkov organizira nastope po Evropi in prireja koncerte v Münchnu. Poleg tega organizira koncerte in druge dogodke za Filmfest München, die urbanauten in druge – pogosto na javnih prostorih (Kulturstrand München, Corso Leopold, Play Me I’m Yours). Je soustanoviteljica We Make Waves, nove svetovne mreže za ženske v glasbeni industriji in povezanih kreativnih področjih, ki temelji na učenju, deljenju, povezovanju in izmenjavi.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Pia Hoffmann (musicsupervising.com, DE)

Pia Hoffmann (musicsupervising.com, DE)

Pia je že več kot desetletje ustvarjalno stičišče za režiserje, producente, skladatelje, izdajatelje in založbe, velja pa za eno vodilnih glasbenih opremljevalk za film in TV v Evropi. Njeni izbori in koncepti se vedno prilagajajo kot uliti, vedno najdejo popolno ravnotežje med edinstvenim umetniškim slogom in proračunskimi zahtevami ter vedno povežejo prave ljudi. Njene storitve vključujejo odobritev avtorskih pravic in pogajanja glede pogodb. Pia močno verjame v ustvarjalno ekipno delo in različne načine za uveljavljanje glasbe, zato ni le odgovorna za založbo izvirnih filmskih glasbenih spremljav Patenkind, temveč je tudi pogosta govornica na dogodkih glasbene industrije.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Olya Moldavskaya (The Orchard, UK)

Olya Moldavskaya (The Orchard, UK)

Olya v kreativni medijski industriji dela od leta 2000. Rojena je bila v Latviji, študirala in delala pa v Rigi, Moskvi in Londonu. Od leta 2013 je pri The Orchard zadolžena za ruski in vzhodnoevropski trg. Ima dvojno vlogo, tako da s poudarkom na razvijajoči se digitalni industriji tesno sodeluje z lastniki pravic in tudi prodajalci, pri tem pa pazi na nove trende ter rastoče trge.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Sammy Andrews (Deviate Digital, UK)

Sammy Andrews (Deviate Digital, UK)

Sammy ima za sabo dolgo kariero v ospredju nove glasbene krajine in velja za eno vodilnih digitalnih svetovalk in futurologinj v glasbeni industriji. Celovit pogled na glasbeno industrijo je razvila skozi organizacijo koncertov, menedžment izvajalcev in ustanovitev neodvisne založbe. Zatem je vodila digitalna oddelka pri XIX in Cooking Vinyl Records, nato pa se pridružila upravi Entertainment Intelligence. Zdaj je direktorica Deviate Digital, ki nudi širok nabor storitev, od digitalnih strategij na najvišji ravni za blue chip podjetja do kampanj za izvajalce in proizvode, kreativnega digitalnega marketinga, urjenja, strategij za spletni prenos, medijskega zakupa in analize podatkov, pa tudi celotne veje podjetja, posvečene izključno zasnovi in razvoju digitalnih sredstev. To odraža raznolikost strank podjetja, med katerimi so svetovne zvezde, blagovne znamke, organizatorji, prodajalci vstopnic, zagonska podjetja, založbe, menedžerji, distributerji, panožne organizacije in izdajatelji.
Serene Sass (Warner Music Group, UK)

Serene Sass (Warner Music Group, UK)

Serene je kot podpredsednica licenčnih poslov pri Warner Music Group zadolžena za več rastočih trgov v Indiji, Vzhodni Evropi, na Karibih, v Afriki, Izraelu, Turčiji in na Bližnjem vzhodu. Na teh ozemljih nadzoruje posle podjetja Warner Music in hkrati podpira lokalne izvajalce pri prodoru na globalne odre. Serene je direktorica mednarodne založbe in je že 15 let pri Warner Music, kjer podjetju pomaga učinkovati na svetovni ravni, izgraditi digitalno prisotnost in podpreti lokalne talente z vseh koncev sveta. Izdatno je sodelovala tudi pri številnih glasbeno-humanitarnih pobudah Združenih narodov in tako zagotovila platformo za glasove glasbenikov kjerkoli na svetu. Eden od ključnih projektov ZN, na katerih je delala Serene, je pomagal ZN z glasbo doseči milijardo ljudi v enem dnevu.
Tony Duckworth (PIAS Poland and Eastern Europe, PL)

Tony Duckworth (PIAS Poland and Eastern Europe, PL)

Tony je v glasbeni industriji že tri desetletja, vključno z raznimi vodstvenimi prodajnimi, trženjskimi in direktorskimi položaji. Trenutno kot generalni direktor [PIAS] Poland and Eastern Europe vodi založniške in distribucijske dejavnosti na 12 ozemljih. Podjetje s sedežem v Varšavi zastopa sledeče založbe v lasti [PIAS]:  Play It Again Sam, Different Recordings, [LE LABEL], Harmonia Mundi, Jazz Village in World Village, pa tudi založbe [PIAS] Cooperative, vključno z Mute, Heavenly, Bella Union, Transgressive, Wichita, ATO ter Rabid, če omenimo le nekatere. Poleg tega podjetje nudi založniške in distribucijske storitve založbam Sub Pop, Secretly Group, Ipecac, Thrill Jockey, Crammed Discs, Real World, Partisan itd.
Ania Kasperek (Chimes Agency, PL)

Ania Kasperek (Chimes Agency, PL)

Ania je glasbena menedžerka in soustanoviteljica agencije Chimes za menedžment, svetovanje in PR, ki podpira izvajalce, glasbene dogodke in glasbene znamke z razvojem ter izvedbo strategij v tekočih poslih. Trenutno je menedžerka islandske pop kantavtorice Hildur. Navdušujejo jo nordijska kultura in skandinavska podjetnost ter hitro rastoča podjetja.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Danijel Sikora (Pozitivan ritam, HR)

Danijel Sikora (Pozitivan ritam, HR)

Danijel je v glasbeni posel vstopil, ko je bil še v srednji šoli, kjer se je pridružil svojemu prvemu punk bendu. Na faksu je začel organizirati koncerte, vse pa je eksplodiralo v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je s tovariši ustanovil zloglasni zagrebški klub Močvara. Na prelomu stoletja je bil vpleten v rojstvo zdaj podobno zloglasne založbe Moonlee. Danes vodi svojo lastno založbo, Geenger, z motom: “Huda nova muzika iz Vukojebine!” Dela za Pozitivan ritam, hrvaško podjetje, ki se ukvarja z vsem, kar ima vezo z glasbo. Družba stoji za nekaterimi največjimi festivali v regiji, je odgovorno za distribucijo in bendovsko robo ter med drugim vodi tudi lastno založbo, PDV.
Dorit Chrysler (Avstrija/ZDA)

Dorit Chrysler (Avstrija/ZDA)

Dorit Chrysler je mednarodno priznana skladateljica, producentka in pevka ter ena redkih virtuozinj na tereminu, ki jo svetovni mediji opisujejo v presežnikih. Oklicana “vrhunska čarodejka, boginja ali pa mojstrica teremina” se v svojem samostojnem ustvarjanju spogleduje z različnimi žanri, od popa in elektronike do klasične in filmske glasbe. Nastopala je s Simfoničnim orkestrom iz San Francisca, v švicarskem CERN in na festivalih Coachella ter Roskilde in skladala glasbo za filme in TV serije (npr. za Kraljestvo Larsa von Trierja). Redno sodeluje in nastopa z umetniki, kot so Cluster, Trentemøller, Elliot Sharp, Chicks on Speed, Faust, Marilyn Manson, Lee Hazlewood in Adult. Njeno zadnjo solo ploščo “Avalanche” je produciral Anders Trentemøller. Dorit živi in ustvarja v New Yorku ter je ustanoviteljica društva NY Theremin Society in prve šole teremina za otroke KidCoolThereminSchool.

Eric Eitel (Music Pool Berlin, DE)

Eric Eitel (Music Pool Berlin, DE)

Eric je kurator in svetovalec za tehnološke, umetniške in kulturne projekte. Je član uprave berlinskega kulturnega možganskega trusta all2gethernow in soustanovitelj Music Pool Berlin, svetovalne platforme za glasbenike in osebe, ki delajo v glasbeni industriji, ki jo financirata Evropski socialni sklad in Musicboard Berlin. Eric piše za strokovne tehnološke in glasbene publikacije, svetuje podjetjem ter organizacijam in obsesivno čivka kot @alias_eitel.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Guri Shkodra (Gillespie, KO)

Guri Shkodra (Gillespie, KO)

Guri je glasbenik in kulturni aktivist iz Prištine na Kosovu. Od leta 2015 je dejaven s svojim bendom Gillespie, lokalno zasedbo, znano kot zelo vplivno na tamkajšnji glasbeni sceni. Kot kitarist je sodeloval v številnih drugih glasbenih projektih in skupinah na Kosovu in na tujem, žanrsko predvsem v punku in indie rocku. Soorganiziral je številne glasbene dogodke in festivale, med drugim tudi znameniti Jam for the Cow na Kosovu. Po izobrazbi je odvetnik z magisterijem iz menedžmenta, dela pa kot tekstopisec za regionalno komunikacijsko agencijo. Zelo je dejaven pri razvoju projektov za obnovljivo energijo na Kosovu.
Ina Tatarko (End of the Road Festival Management, Parallel Lines, UK)

Ina Tatarko (End of the Road Festival Management, Parallel Lines, UK)

Ina dela kot organizatorka in menedžerka izvajalcev v Londonu. Organizira koncerte za Parallel Lines, Girls and Boys in Famous Friends, od prvih nastopov izvajalcev v klubih za 80 oseb do koncertov za 5.000 obiskovalcev, od indieja do elektronike, od jazza do ambientalne/eksperimentalne glasbe. Poleg organiziranja koncertov je tudi menedžerka izvajalcev Ezre Furmana in Du Blonde za menedžerski oddelek festivala End of the Road. Poleg tega s svojo založbo/platformo za menedžment in organizacijo koncertov Famous Friends pomaga novim izvajalcem pri prvih korakih v pogosto zastrašujoči industriji.
Isabella-Anja Khom (Noisey Austria, AT)

Isabella-Anja Khom (Noisey Austria, AT)

Isabella-Anja je bila rojena na Dunaju in odraščala na avstrijskem Koroškem. Ker Koroška ne nudi dosti, kar se tiče izpostavljenosti kulturi, so knjige, glasba, modno oblikovanje in cigarete postale nekakšno (škodljivo) zatočišče. Pozneje je diplomirala s katoliške dekliške šole in se preselila nazaj na Dunaj, kjer je  študirala nemško filologijo. Za blaženje dolgčasa svojih študijskih predmetov je stalno poslušala glasbo. Leta 2014 je bila pripravnica pri Noisey Austria, dve leti zatem pa postala glavna urednica.
John Robb (Louder Than War, The Membranes, UK)

John Robb (Louder Than War, The Membranes, UK)

John je odraščal v Blackpoolu, preden je prišel punk rock in rešil njegovo življenje. Je pevec in frontman The Membranes – izjemno vplivnega post-punk benda, ki je pustil velik pečat na takratni ameriški sceni, ki se je razvijala okoli Sonic Youth in Big Black. Skupina The Membranes se je pred kratkim spet zbrala in bo leta 2018 izdala novo ploščo, posneto z 20-članskim orkestrom. John je bil eden vodilnih post-punk fanzin piscev v Veliki Britaniji, prva oseba, ki je intervjuvala Nirvano in tip, ki je skoval izraz “Britpop”. Njegova glasbena in kulturna spletna stran louderthanwar.com je trenutno ena največjih tovrstnih strani v Veliki Britaniji. Poleg tega piše knjige in članke, vodi glasbeni in knjižni festival Louderthanwar ter kot govorec redno nastopa s svojo predstavo, ki je nastala na podlagi njegovih navdušujočih govorov o zenu in vesolju, veganstvu ter punk rocku
Klara Zupančič (Val 202, Punk Rock Holiday, SI)

Klara Zupančič (Val 202, Punk Rock Holiday, SI)

Klara je sodelavka festivala Punk Rock Holiday v Tolminu in glasbena urednica na Valu 202. Poleg tega je aktivna kot programska vodja Kluba kočevskih študentov in zavoda BAZA 13 v Kočevju ter občasna promotorka koncertov v Ljubljani.
Magdalena Jensen (Chimes Agency, PL)

Magdalena Jensen (Chimes Agency, PL)

Magdalena je ustanoviteljica neodvisne glasbene agencije Chimes, preden je kot menedžerka dvojca Paula & Karol vstopila v svet glasbene industrije, pa je več let delala kot novinarka za poljski radio. Med drugim je svetovala izvajalcem BRODKA, Rebeka, Kamp! in številnim drugim, trenutno pa je menedžerka Ifi Ude. Poleg tega je soustanoviteljica in direktorica novoustanovljenega Music Managers Forum (MMF) Poljska. Štiri leta je organizirala Evropski glasbeni sejem CJG (zadolžena za mednarodne odnose in konferenco) ter producirala številne konference in dogodke, kot so Niewidzialny Dizajn ter Media Meets Literacy. Američanka poljskega rodu v Varšavi živi že osem let.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Mariusz Herma (beehype, PL)

Mariusz Herma (beehype, PL)

Mariusz je ustanovitelj glasbene spletne strani beehype (http://beehy.pe), ki jo vodi okoli sto glasbenih novinarjev s celega sveta in ki predstavlja najboljše izvajalce z njihovih lokalnih scen. Zaposlen je pri Polityki, vodilnem tedniku na Poljskem, kot kulturni novinar in kot glavni urednik nove mobilne aplikacije revije, Fiszki Polityki.
Nikola Jovanović (Kontra, RS)

Nikola Jovanović (Kontra, RS)

Nikola je lastnik agencije Kontra za upravljanje pravic, ki nudi svetovanje izvajalcem in založbam. S 15 leti izkušenj v glasbenem poslu je Nikola ena od ključnih oseb v balkanskem glasbenem poslu. Kot predavatelj gostuje na inštitutu SAE Beograd, kjer poučuje Glasbeni posel. V preteklosti je bil izvršni direktor in soustanovitelj Lampshade Media, ene najhitreje rastočih založb na Balkanu, in menedžer talentov ter glasbe pri MTV Adria, kjer je vodil glasbeni oddelek podjetja v jadranski regiji. Je strasten obiskovalec koncertov, ki je sodeloval pri produkciji več kot 300 koncertov in festivalov v Srbiji. Diplomiral je iz Glasbene produkcije in snemanja zvoka na Beograjski umetniški akademiji.
Nikki McNeill (Global Publicity, UK)

Nikki McNeill (Global Publicity, UK)

Nikki je ustanoviteljica agencije Global Publicity, specializirane za globalni PR in komuniciranje za glasbo, festivale ter dogodke. Leta 2007 ustanovljeno podjetje je pred kratkim proslavilo svojo 10. obletnico, velja pa za eno vodilnih neodvisnih PR agencij, ki s slovesom trdega dela, iskrenosti in strokovnosti stalno izvaja učinkovite kampanje, ki povečujejo vidljivost izvajalcev, dogodkov in festivalov po celem svetu. Nikki je strastna glede svetovne glasbene scene in dela le s strankami, v katere zares verjame, predana doseganju najboljših rezultatov s kampanjami, ki segajo onkraj meja in o katerih se govori še dolgo. Rada ima svoje delo, ko pa je končano, jo lahko vedno najdemo na plesišču, kjer se je rodila njena ljubezen do glasbe.
Richard J. Foster (The Quietus, WORM, NL)

Richard J. Foster (The Quietus, WORM, NL)

Richard je glasbeni novinar, založnik in izvajalec. Med letoma 2005 in 2015 je bil glavni urednik revije Incendiary. Redno piše za The Quietus, Louder than War, Vice (Noisey), True Faith in druge. Poleg novinarskega dela je vodja komunikacij pri neprofitni fundaciji WORM Rotterdam, soustanovitelj nizozemske “eksistencialistično nesmiselne” založbe Smikkelbaard in kurator Muzeja fotokopij. Njegovo raziskavo nizozemskega post-punk gibanja so izdali pri Intellect Books in Cambridge Scholars. Njegovo nadaljnje delo o nizozemskem post-punku bo pri IASPM in drugod izšlo leta 2018.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Sarah Besnard (ATC Live, DE)

Sarah Besnard (ATC Live, DE)

Sarah je agentka za booking, ki živi v Berlinu, dela pa v berlinskih in londonskih pisarnah ATC Live. Zastopa nabor vzhajajočih izvajalcev iz VB, Evrope in ZDA. Agencija ATC Live je bila ustanovljena leta 2011 in skrbi za več kot 300 mednarodnih izvajalcev, vključno s Sleaford Mods, Girl Band, Austra itd.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Sasu Paakkunainen (Slush Music, FI)

Sasu Paakkunainen (Slush Music, FI)

Sasu je soustanovitelj Slush Music, glasbeno-industrijske vertikale vodilnega svetovnega start-up dogodka Slush. Kot podjetnik je začel s 16 leti, diplomiral je iz kulturnega menedžmenta in je tesno vpleten v več podjetij v finski zabavni industriji. Njegova strast je združevanje ustvarjalnega sektorja z drugimi industrijami v iskanju novih poslovnih modelov.

 

Podpira INES – Innovation Network of European Showcases.

Seymour Stein (Sire Records, ZDA)

Seymour Stein (Sire Records, ZDA)

Seymour je soustanovitelj in direktor založbe Sire, ene najbolj vplivnih založb v glasbeni industriji in domovanju nekaterih najbolj ikoničnih izvajalcev sodobne glasbe. Seymour je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja postavil punk in new wave na glasbeni zemljevid ter bil gonilna ustvarjalna sila založbe od njenih neodvisnih začetkov do staža kot ena najpomembnejših znamk znotraj Warner Bros. Seymourjeva edinstvena sposobnost predvidevanja glasbenih trendov ter odkrivanja in podpisovanja največjih izvajalcev znotraj teh gibanj je pustila nezgrešljiv pečat na popularni kulturi in pomagala lansirati ter razvijati kariere nekaterih najznamenitejših glasbenikov. Med številnimi izvajalci, s katerimi je v svoji karieri sodeloval Seymour, so tudi Ramones, Talking Heads, Madonna, Depeche Mode, The Pretenders, Ice-T, The Cure, Ministry, My Bloody Valentine, Dinosaur Jr., Aphex Twin, Wilco, Primal Scream, Morcheeba, Lou Reed itd. Leta 2005 je bil Seymour sprejet v Dvorano slavnih rock ‘n’ rolla.
Stepan Kazaryan (Moscow Music Week, Bol Festival, RU)

Stepan Kazaryan (Moscow Music Week, Bol Festival, RU)

Stepan je moskovski organizator koncertov in umetniški vodja. Prireja edino glasbeno konferenco/showcase festival v Rusiji, Moscow Music Week. Namen dogodka je dvojen – izobraževati ruske glasbenike in organizatorje ter nuditi mladim ruskim bendom priložnost nastopanja pred mednarodnimi glasbenimi profesionalci. Stepan stoji tudi za festivalom Bol, največjim ruskim festivalom podtalne glasbe z vseh žanrskih koncev. Poleg tega je direktor lastne glasbene agencije Connected, umetniški vodja nočnega programa moskovskega kluba 16 Tons ter organizator butičnih showcase festivalov Afrodiziak in Islamic Beats, posvečenih glasbi z afriškimi in muslimanskimi/arabskimi vplivi. Rad pravi, da sta Moskva in Sankt Peterburg danes kot New York in London v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, o čemer vam z veseljem pove kaj več.