Odprte prijave za MENT Ljubljana 2019!

foto: Maša Gojić, MENT 2018

 

MENT išče bende in solo izvajalce za svojo peto edicijo.

 

Prijave so do 3. avgusta možne prek spletne platforme Gigmit:

_____________PRIJAVI SE

 

MENT Ljubljana za nastop na svoji peti ediciji vabi bende, solo izvajalce in live acte s koncertnimi izkušnjami, javno dostopnimi avdio in video materiali.

Odprte so tudi prijave za tuje glasbene profesionalce – do 15. oktobra:
______PRIJAVI SE

 

Pa še to !! v prodaji so super early bird PRO vstopnice!

 

MENT Ljubljana je tridnevni (30. 1. – 1. 2. 2019) predstavitveni festival svežih izvajalcev iz cele Evrope in širše. Na zadnji ediciji je v treh dneh na različnih prizoriščih nastopilo 70 izvajalcev. Mednarodna konferenca se osredotoča na glasbeno industrijo in kreativnost.

 

 • “Bonkers but brilliant seems to be something of a speciality here.”
  Derek Robertson, EUROPAVOX

 • “Yes to Ljubljana! Yes to the Baltic-Balkans-British Interzone! Yes to Russia! Yes to new pop, weirdo rock and sonic ectoplasm!”
  – Richard James Foster, THE QUIETUS

 

 • “MENT is distinguished by excellent execution, good organisation, and bold programming.”
  Luka Zagoričnik, ODZVEN

 • “MENT – you blew my mind.”
  William Griffith, LIVE BEIJING MUSIC

 

Četrto edicijo je obiskalo več kot 4500 obiskovalcev in 550 glasbenih profesionalcev iz cele Evrope in širše. Zadnji dan festivala je bil razprodan. Festival se osredotoča na regionalne in vzhodno-evropske scene, vendar gosti bende iz cele Evrope. Podobno je z glasbenimi profesionalci.

 

 

V zadnjih letih smo gostili predstavnike raznovrstnih festivalov (EXIT, INmusic, Glastonbury, Sziget, Eurosonic, Pohoda, Tallinn Music Week, Iceland Airwaves, United Islands of Prague, Les Trans Musicales, Rock 4 People, Waves Vienna, Le Guess Who?, Reeperbahn, Taksirat, Super Uho, Europavox, We Make Waves, Acoustic Lakeside…), založb (One Little Indian, PIAS, Glitterbeat, Ghostly International, Beggars Group…), glasbenih agencij (Toutpartout, Belmont, Pitch & Smith, Charmenko, Ink Music, Paper and Iron, ATC Live…), glasbenih medijev (KEXP Radio, Under the Radar, The Quietus, Clash, Intro, Louder Than War, The 405, Drowned in Sound, GIITTV, beehype…) in druga z glasbo povezana podjetja in predstavništva kot na primer Factory 92, The Orchard, Phonofile in mnoge music export pisarne. Na konferenci je močna prisotnost profesinalcev iz regije – predvsem s Hrvaške, Srbije in Makedonije pa tudi iz bližnjih držav: Avstrija, Madžarska, Slovaška.